Gunnar Cyrén – Warm Nordic

Gunnar Cyrén

Hver eneste dag forsøgte den store svenske sølvsmed, glaskunstner og industridesigner Gunnar Cyrén at genopfinde skønheden. Gunnar Cyrén vekslede mellem at arbejde med især sølv og glas i en levende symfoni af skabertrang, farveglæde – og ydmyghed. Altid tro mod materialet i sin søgen efter autenticitet, og altid tro over for selve håndværket gennem utallige eksperimenter på glasværkstedet hos legendariske Orrefors – og fra 1976 på værkstedet i sin egen sølvsmedje. Gunnar Cyréns mangfoldige livsværk byder på alt fra kunstgenstande og ceremonielle objekter til smukke brugsting, skabt ud fra en grundlæggende filosofi om, at kunsthåndværk i selve sit væsen skal formidle skønhed.

Gunnar Cyrén (1931-2013) har haft en stor betydning for udviklingen af svensk glaskunst fra 60’erne til 90’erne. Prisbelønnede Gunnar Cyrén står blandt andet bag den eksklusive Nobel-glasserie, som siden 1991 har prydet bordene ved uddelingen af Nobelprisen, og både hans glaskunst og originale sølvarbejder er efterspurgt på internationale auktioner.

 

MUNDBLÆST GLAS

Arctic vasen er fremstillet i klar mundblæst glas med fine riller på siden og bobler i bunden, der giver et eksklusivt udtryk og ekstra tyngde til vasen. Med sin høje kvalitet og tidløse elegance er Arctic vasen en stilfuld ledsager til klassiske buketter, smuk sammen med vilde markblomster og raffineret til enkle grene. En eksklusiv og original vase fra en blomstrende epoke inden for glaskunsten.