Hans Olsen – Warm Nordic

Hans Olsen

Hans Olsens bemærkelsesværdige design fra 50’erne er levende eksempler på den danske modernismes smukke mangfoldighed. Den danske arkitekt og industrielle designer tog de klassiske dyder med sig fra kunstakademiet og læremesteren Kaare Klint, men valgte en mere legende og eksperimenterende tilgang til møbeldesign.

Hans Olsen udfordrede datidens produktionsmetoder og fandt blandt andet stor inspiration i muligheden for at formspænde træ. Kompromisløsheden i forhold til komfort, funktionalitet og æstetik er Hans Olsens varemærke, og hans ikoniske design vækker dengang som nu international opsigt. Warm Nordic varetager, i dialog med Hans Olsens familie, designarven efter den store arkitekt og vil løbende lancere flere kompromisløse design i House of Hans Olsen.

Hans Olsen (1919-1992) satte sit eget præg på 50’ernes danske modernisme med sine formfuldendte møbler med personlighed. Flere designklassikere fra den danske arkitekts hånd er i dag samlerikoner og sælges for høje bud på internationale auktioner. 

 

NORDISK DESIGN I ØJENHØJDE

Fried Egg har grundet sin karakteristiske og skulpturelle formgivning, fået det finurlige kælenavn Spejlægget, for det er netop, hvad stolen med sin runde hynde i midten minder om, når den betragtes ovenfra. Spejlægget har i mange år været et eftertragtet samlerikon, som kun få var heldige at få fingrene i på de internationale auktionshuse. Warm Nordic har fået æren af at genproducere den smukke stol, som både fås i tekstiler og materialer tro mod stolens datidige designarv, men også med mere nutidige, moderne tekstiler og farvekombinationer.

Gesture Chair har sin helt egen personlighed, der slår ud med åbne arme og byder velkommen. Stolen er kendetegnet ved sit imødekommende design, der er formspændt i et stykke, og er et både smukt og ergonomisk vellykket resultat af Hans Olsens fascination af netop den produktionsmetode. Gesture Chair er særligt udvalgt til Warm Nordic som en hyldest til ikonisk nordisk design, der bidrager med værdifuld mangfoldighed og dybde i den moderne indretning.