Henry Schubell (1906-2001) – Warm Nordic

Henry Schubell (1906-2001)

Henry Schubell (1906 – 2001) var en dansk snedker og designer, berømt for sit banebrydende arbejde inden for moderne dansk design. Efter endt skolegang begyndte han sin karriere som møbelsnedkerlærling i Helsingør, hvor han også blev hædret med en medalje for sit håndværk.

Schubell var en markant skikkelse i midten af det 20. århundrede og spillede en central rolle i den danske designbevægelse. Han blev især anerkendt for sit bidrag til møbeldesign og interiør og var med til at forme den karakteristiske skandinaviske stil, som hurtigt fik international popularitet. Han var en pioner inden for modernismen og skabte møbler, der var enkle, elegante og praktiske.

I samarbejde med Henry Schubells familie varetager Warm Nordic designarven efter den dygtige snedker og lancerer kontinuerligt nye, kompromisløse designs under navnet House of Henry Schubell.

Schubell samarbejdede desuden med andre kendte danske designere og arkitekter som Arnold Madsen og Philip Arctander og bidrog væsentligt til at etablere Danmark som et førende centrum for moderne design. Deres samarbejde, kendt som ”Madsen & Schubell”, hvor Schubell designede møbler og producerede trærammer, som Arnold Madsen polstrede og markedsførte, vakte stor opmærksomhed internationalt. Deres arbejde værdsættes stadig højt og samles af samlere og designentusiaster verden over.