Jacob Hermann – Warm Nordic

Jacob Hermann

Danske Jacob Hermann (1910-1995) uddannede sig oprindeligt som møbelsnedker, men valgte tidligt kunstnerlivet ved Vestkysten. I Jacob Hermanns gener lå en stor kærlighed til træ og håndens værk, som han livet igennem forfulgte. Altid åben for forandring og udforskning af sine mangfoldige talenter. Med egne ord fødtes han på en gård ved Viborg, lærte møbelsnedkeriet til sølvmedalje på samme egn for senere at blive møbelarkitekt fra Kunsthåndværkerskolen i København og uddanne sig på Kunstakademiets malerskole. På akademiet forfinede Jacob Hermann sit talent for at tegne og male og lærte fra sig ligesom flere andre toneangivende danske designere fra midten af det 20. århundrede.

I løbet af livet tegnede og byggede Jacob Hermann også med egne hænder flere huse til sin familie. Som passioneret træmand vendte han altid tilbage til træet og det stolte håndværk. Med respekt formgav Jacob Hermann og fandt ind til sjælen i alt fra det mindste stykke træ til det største stykke drivtømmer.

 

SKULPTURELLE VÆRKER

Twirling Birds er skabt med både kunstnerisk sans og stor indlevelse af den danske møbelarkitekt Jacob Hermann, der så muligheder i selv det mindste stykke træ. De første fugle af mange blev oprindeligt skabt af rester af træ og endda rødder, som han fandt på stranden ved den Jyske vestkyst.

Udgangspunktet for Jacob Hermanns formgivning var træ som et levende materiale med varme og sjæl, og han havde hver eneste fugl i hænderne mange gange undervejs i processen, inden fuglene var klar til at forlade træværkstedet. I 50’erne blev Jacob Hermanns fugle eksporteret til lande som Japan, Frankrig og USA via Den Permanente, der var en port til verden for det ypperste danske kunsthåndværk. De fire Twirling Birds er særligt udvalgt til Warm Nordic sortimentet som en hyldest til ikonisk nordisk design, der bidrager med værdifuld mangfoldighed og dybde i moderne indretning.