Jo Hammerborg – Warm Nordic

Jo Hammerborg

Danske Jo Hammerborg (1920-1982) var dybt fascineret af himmelrummet, og hans passion for flyvning og faldskærmsudspring var en væsentlig inspirationskilde til hans innovative såvel som folkekære lampedesign, der har modtaget flere internationale priser. I 100-året for Jo Hammerborgs fødsel lancerer Warm Nordic en Jo Hammerborg-linje som en hyldest til den bemærkelsesværdige danske designer og hans imponerende lampeproduktion.

 

NIVEAUER OG BALANCE

Den smukke Milieu pendel svæver let og elegant i rummet, som var den et himmellegeme i det himmelrum, Jo Hammerborg var så fascineret af. Pendlen har form som en halvkugle og er et lampedesign i flere lag, hvilket skaber en smuk lysvirkning, som ikke blænder. Det originale design er inspireret af Jo Hammerborgs store passion for flyvning og faldskærmsudspring: de enkelte lag folder sig smukt ud, præcis som en faldskærm, og pendlen besidder en særegen harmoni og lethed, som gør den til en ægte designklassiker.

Trombone-serien blev designet i 1966. Lampens skærm består af en helt enkel metalcylinder, der både foroven og forneden har fået udstanset en kreds af smalle lodrette sprækker, der lader lyset passere gennem metallet og oplyser armaturet. I kombination med cylinderens hvide inderside skaber det en enestående smuk lysvirkning, og lyset kan styres alt efter behov ved at bevæge det fleksible lampehoved op eller ned. Cylinderen balancerer elegant mellem to slanke metalstænger forbundet med en enkelt tværstang – et designudtryk, der leder tankerne hen på en trækbasun og har inspireret til lampens navn – mens den firkantede base understreger den stramme geometriske formgivning.